Gandirea pozitiva sau gandirea optimista se formeaza in timp. Iata cateva sugestii pentru inceput:

  • Invata sa pierzi dar in acelasi timp reevaluaeaza-ti comportamentul si imbunatateste, perfectioneaza acele aspecte care nu au functionat corespunzator.
  • Bucura-te de fiecare succes, oricat de mic ar fi si evita sa iti minimizezi reusitele. Constientizarea lucida si obiectiva a propriilor calitati ajuta la construirea in timp au unei atitudini pozitive fata de propria persoana.
  • “Never say never”. Nu-ti spune nicodata ca este imposibil. Inlocuieste fraze ca “n-o sa mearga”, “eu nu am niciodata noroc”, “inca nu sunt pregatit” cu fraze ca “este greu dar sunt sanse”, “daca nu incerc nu am cum sa reusesc”, “ nu am nimic de pierdut”.
  • Fii perseveeant si tine cont de faptul ca viata ofera doar posibilitati ci nu garantii. Pesimistii se dau batuti dupa prima incercare, optimistii se ridica si continua sa incerce. Acesta este momentul care ii diferentiaza pe cei ce reusesc de ceilalti.
  • In final, actioneaza! Sa-ti doresti ceva nu este de ajuns. Alege sa vezi lumea in care traim ca fiind plina de posibilitati ci nu de restictii. In fiecare zi poti fi mai aproape cu un pas de visele tale. Poate ca va fi nevoie sa studiezi, sa cauti informatii, sa acorzi mai mult timp unui hobby sau sa-ti acorzi mai mult timp liber insa actioneaza cu optimism.

Lenny Ravich, unul dintre cei mai mari promotori ai terapiei prin ras, afirma in cartea sa “Endless Optimism” urmatoarele: “Am venit in aceasta lume ca sa ne simtim bine, sa ne distram, sa radem, sa iubim si sa invatam. Restul este simpla tehnica. Provocarile si dificultatile fac parte din joc. Nu exista sus sau jos, exista doar ceea ce este. Putem sa dansam sau sa ne chinuim. Acesta este motivul pentru care aleg sa fiu un optimist incurabil. Imi place sa dansez. Mai ales cu Viata! “

Va reamintesc ca in fiecare joi aveti ocazia sa petreceti o dupa-amiaza minunata participand la Atelierul de Terapie prin Ras. Veti redescoperi relaxarea si umorul iar acestea va vor conduce pe drumul catre optimism. Mai multe detalii pe www.terapieprinras.ro

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *