Evitarea exceselor (alcool, tutun, dulciuri, mese copioase). Dincolo de beneficiile fizice, exista si beneficii psihologice ale reechilibrarii stilului de viata. Excesele sunt de obicei modalitati de eschiva, de aparare in fata constientizarii unor aspecte din viata noastra cu care nu ne simtim pregatiti sa ne confruntam. Pe termen lung insa, excesele se pot transforma in obisnuinte sau chiar in dependente.

Timpul petrecut in aer liber este un medicament bun pentru psihic. Reconectarea cu natura, in orice forma alegeti sa o practicati (plimbari in parc, pescuit, drumetii, plaja, picnic) este o modalitate excelenta de recreere si eliberare de stres. Aerul curat, sunetele naturii, lumina soarelui sunt “medicamente” naturiste care ne rasfata inima.

Legaturile de calitate. Se spune ca prietenii e mai bine sa fie putini si buni decat multi dar indepartati. Relatiile bazate pe sinceritate, respect, oamenii cu care va simtiti pe aceeasi lungime de unda aduc un plus de calitate vietii. Pastrati in jurul vostru acele persoane care va incarca de energie, cu care va simtiti in largul vostru si eliberati legaturile cu oamenii toxici, pesimisti care va devitalizeaza.

Iertarea. Desi poate suna desuet, iertarea este unul dintre cele mai bune pansamente pentru inima. Adesea purtam in suflet suparari sau nedreptati determinate de comportamentul unor persoane dragi de la care am avut asteptari. Toate acestea nu fac decat sa ne ingreuneze functionarea psihica si capacitatea de a ne bucura de viata. Sunt momente in care pur si simplu trebuie sa mergem mai departe altfel riscam sa “caram” in suflet poveri ce nu-si mai au rostul.

de Monica Burcea

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *